Bianca van den Hoek

Mijn leven als werkende topsporter 'op leeftijd'

Van Schelde tot Maas

Waar ik zaterdag in de Scheldecross in Antwerpen nog een goede start (vanaf de tweede rij) maakte en als 5e de eerste bocht in ging, stond ik vandaag bij de Wereldbeker in Namen op rij 7 en dan is het even anders vertrekken. Het leek redelijk te gaan, tot het bovenaan de startklim stokt en de een voor de ander van de fiets af moest. In de eerstvolgende afdaling is er dan weinig passeren bij. Dan maakte ik zelf nog de fout door te gehaast de schuine kant op te gaan,  te laag te komen te zitten en tot bodemonderzoek te komen. Vervolgens had ik het erg zwaar de eerste anderhalve ronde, kwam gewoon niet op gang en niet over mijn adem heen, daarbij te bedenken dat dit één van de zwaarste crossen is, werd het een lange martelgang.

De tweede keer over de schuine kant ging een stuk beter en ik ging weer een beetje de gang erin krijgen, zo kwam ik er redelijk doorheen en kon ik in het tweede deel nog wat goed maken. Netto denk ik zelfs het tweede deel van de cross sneller te hebben gereden dan het eerste deel. Dat geeft dan weer moraal en het feit dat het technisch wel goed liep, dat de fietsen weer als een zonnetje liepen en dat ik zowel vandaag als gisteren weer veel aanmoedigingen heb mogen ontvangen!!!

Speciale dank vandaag aan de familie Hilhorst en Van Ekeris die als fanclub van gwcdeadelaar langs de kant stonden. In Antwerpen finishte ik op mijn vaste plek: 12e. Vandaag was de uitslag beduidend minder. We gaan ons opmaken voor een drukke kerstperiode! Ik kijk er naar uit en heb er zin in!

Bianca van den Hoek • 20 december, 2015


Previous Post

Next Post