Bianca van den Hoek

Mijn leven als werkende topsporter 'op leeftijd'

TEAM Parkhotel Valkenburg bedankt!!!

De avond voor de cross doen renners hun huiswerk: kijken naar de cross van vorig jaar om zo het parcours vast in je op te nemen en een idee van de wedstrijd te krijgen. Maandagavond keken we dus de Azencross van Loenhout: dat was spektakel met veel blubber en ijswater. Hoe anders lag het er dinsdag dan voor de wedstrijd bij: een droge, strakke racebaan, waar ik toch wel wat blubber had verwacht! Dat mocht overigens de pret niet drukken, de eerste inrij sessie gaf me meteen een goed gevoel. Technisch reed ik lekker, op- en afstappen ging vlot: zou het dan nu eens gebeuren? De volgende sessie met nog minder profiel gereden – dit moet het worden! Een regenbuitje bracht toch twijfel, zeker met de wetenschap dat de beloftes nu ook nog reden. Het parcours zou dus toch wat glibberig kunnen zijn geworden… nu maar eens op safe gegaan en de allroundtubes gestoken.

Na een goede start -met de eersten mee- ondervond ik aan den lijve dat het wat glibberig was geworden, ik klapte dan ook behoorlijk hard tegen de vlakte in de tweede ronde. De renster achter mij reed vol in mijn rug en mijn linkervoet hing nog in het pedaal, pfoei. Verdere achtervolgsters vlogen langs me heen en bij het terug op gang komen sputterde de knie aardig tegen. Maar doorzetten wordt beloond en ik kreeg het ritme weer te pakken. Meteen voor de zekerheid maar een fietswissel gedaan (anders stond Johan ook maar werkloos in de materiaalpost ;-)). Zo kon ik weer wat plaatsen goed maken, reed ik om plek 15 en ging ik met plek 16 naar huis… Al met al een goed gevoel over deze wedstrijd en daarmee konden we mooi naar Bredene.

Vandaag dan ook de laatste cross van 2015, de Versluys Cyclocross in Bredene, en dus ook de laatste keer dat ik de kleuren van Parkhotel Valkenburg draag. Drie jaar heb ik met veel plezier en mooie resultaten voor (met) dit team gereden. Hierbij neem ik de gelegenheid te baat om iedereen (rensters, begeleiding en sponsoren) te bedanken voor deze mooie tijd en de kansen die ik heb gekregen. Ik ga geen namen noemen om het risico te voorkomen dat ik iemand vergeet 😉 Dus aan allen super bedankt en we blijven elkaar vast zien in de koers!

Zo stond ik vanmiddag in mijn groene pak op de eerste startrij en nam meteen de kopstart. Na de eerste bochtensectie in het veld, kwamen er 4 rensters voorbij en ik moest een klein gaatje laten (iets te veel bij de start gegeven?). Dat gat bleef eigenlijk de hele wedstrijd speelbaar, maar met mijn naaste achtervolgster Lindy van Anrooij kregen we het toch niet gedicht. Het was, net als gisteren, een supersnel parcours, dat vlak was, maar in de bochten wel weer wat glad werd. Hoofd erbij houden en alert blijven! Op het eind van de voorlaatste ronde hoorde ik achter me iets dat leek op schakelproblemen, dan is het niet aarzelen en meteen vol doortrekken. Zo reed ik op de bel alleen op plek 5 en die hield ik vast tot op de streep.

Een mooi resultaat om een heel mooi jaar te eindigen! Op naar een nog mooier 2016, dat wens ik iedereen!

Speciale dank voor alle support die ik elke cross weer mag ontvangen, dat geeft vleugels (en een glimlach).

FOTO: Roger Vandenbosch

Bianca van den Hoek • 30 december, 2015


Previous Post

Next Post