Bianca van den Hoek

Mijn leven als werkende topsporter 'op leeftijd'

Op het podium

Wat gaat de tijd toch snel, zo is de wedstrijd net achter de rug, zo moet ik mijn tas alweer inpakken voor de volgende. Lekker cliché haha. Maar ja in de winter moet ik er een strakke planning op na houden. Vandaag gewerkt van 9 tot 9 en morgen een volgende cross. Afgelopen zondag werd ik tweede in de cross van Gouda om de Cees Slingerland Bokaal. Deze wedstrijd had ik dan echt nog nooit gereden. De dames waren de tweede categorie, dus wederom vroeg op … maar dan heb je nog eens wat aan je dag he. Inrijden ging goed, het parcours sprak me aan. De start was nu eens niet op het enige strookje asfalt, maar midden in het (knollen leek het) veld. Gewoon als eerste weg zijn was mijn plan en de uitvoering pakte goed uit. Op kop gaan rijden en de wedstrijd hard maken, zo moet je het als oudje doen. Al snel was ik met Puck Pieterse vertrokken en sloegen we een gaatje met de rest. Zo reed ik in tweede positie toen ik in een van de grasbochten iets te enthousiast doortrapte en daardoor onderuit schoof. Ik zat snel weer op de fiets maar het gaatje dat Puck sloeg kreeg ik niet meer dicht. Ik wist niet dat de bel al voor mij had geklonken, en de finish kwam voor mij eigenlijk een ronde te vroeg. Maar tijd is tijd en ook met een twee plaats kan ik hier tevreden mee verder! Volgende afspraak in Poortugaal en direct daarna Gieten.

Bianca van den Hoek • 11 oktober, 2018


Previous Post

Next Post