Bianca van den Hoek

Mijn leven als werkende topsporter 'op leeftijd'

Van het ene NK naar het andere NK

Na een volle werkweek en een koopavond als toetje reed ik de laatste zaterdag van juni het NK op de weg dat dit jaar in Emmen werd verreden. Heerlijk eindelijk een vlak parcours, voor mij mooi, helemaal nu mijn seizoen zoveel anders loopt dan vorig jaar. De vorm was dan ook nog niet top, maar ik vertrok (zoals altijd eigenlijk wel) vol goede zin. Het was weer geweldig om de meiden van het team te zien, te spreken en om samen te koersen.

Om kwart over twaalf vertrokken we voor 144km, en daar had ik stiekem wel ff een beetje schrik voor, het was van Het Nieuwsblad geleden dat ik zo’n koers had gedaan. De eerste ronde viel dan ook niet echt mee, maar ik kon me toch nog goed handhaven, en zelfs het spelletje meedoen! Ik kon het team bijstaan waar nodig was en daar was ik blij om.  Eigenlijk verliep voor mij de koers dus zoals verwacht en was het lekker afzien 😉 maar was het ook boven verwachting omdat ik toch echt nog mee kan doen.

Met een 26ste plek mag ik dus zeker niet ontevreden zijn!! En dan reden er ook nog 3 ploegmaats bij de eerste 10, waarvan 1 nog een tweede plek bij de beloften op eiste. Al met al een mooie dag!!

En nu reed ik vandaag mijn derde NK van dit seizoen, het NK mountainbike in Zoetermeer, dit parcours ligt rond de indoorskihal Snowworld en gaat op en af, geen meter vlak. Een leuk parcours en zeker toen het ging regenen!! Mijn start was niet wereld verheffend maar misschien ook wel beter om te voorkomen dat de benen niet al in de eerste ronde zijn opgeblazen. Het afdalen ging lekker, was erg glibberen, elke keer denk je dan zelfs dat de tube plat is, maar dat was vanwege de klei. Volgens mij (en Jeroen) een vlakke race gereden, rustig gebleven, zelf heel gebleven en gespaard gebleven van mechanische pech (dank collega’s @Rijwielpaleis Bilthoven). Uiteindelijk reed ik steady op plek 6 en kwam ik dichter op nr 5, helaas klapperde toch mijn ketting in de laatste keer rockgarden eraf. Hij lag er snel weer op, maar bleef er niet op, gelukkig had ik genoeg voor op nr 7 want ’t kostte een paar minuten. Geen risico’s meer genomen en safe de wedstrijd uitgereden.

Over de finish als 6e, daar waar ik van tevoren getekend had voor een plek in de top10 #missievolbracht.

Bianca van den Hoek • 19 juli, 2015


Previous Post

Next Post