Bianca van den Hoek

Mijn leven als werkende topsporter 'op leeftijd'

Weer op het podium ;-)

Vandaag kreeg ik stuurboord nummer 46 (quaranta sei come Valentino Rossi), het was wel even geleden dat ik een crosscountry mtb wedstrijd had gereden, ik denk zelfs een jaar of 10. Alleen in 2013 heb ik op een fiets (geleend van Gert Stappenbelt) de Stappenbelt Trophy gereden!

Maar bloed kruipt waar het niet gaan kan en oude liefde roest niet, met mijn nieuwe zwart-rode Cannondale die als de brandweer gaat (veel dank aan mijn collega’s @Rijwielpaleis Bilthoven) stond ik zondag in Heeswijk Dinther aan de start. Achteraan wel te verstaan, nl zonder punten in het regelmatigheidsklassement.

Het enige wat ik heb gedacht is: ‘het is net cross’ dus met een superstart ging ik als 2de achter Reza het veld in … net als in de cross ;-). Het parcours lag mij wel, veel draaien en keren!! En technisch reed het weer als vanouds! Ik kon goed meedoen en we kwamen al snel met 4 voorop te rijden, op een gegeven moment heb ik het commando over genomen en even ‘aan de boom geschud’. Zo waren we nog met 3, op naar het podium. Op de technische stukken reed ik super, maar helaas nog wel een paar tanden te zwaar, dit brak me net op aan het eind van de wedstrijd en ik eindigde op de 3e plek.

Het resultaat was hiermee zeker boven verwachting en het was weer net als toen 😉 Blij word ik er zeker van!

Bianca van den Hoek • 5 juni, 2015


Previous Post

Next Post