Bianca van den Hoek

Mijn leven als werkende topsporter 'op leeftijd'

Goesting

Eind september en de eerste cyclocross wedstrijd zit al weer in de benen. Vandaag stond ik aan de start in Neerpelt, voor de eerste van de Soudal Classics serie.

Na een jaar met veel veranderingen, nieuwe baan waardoor ik minder weg koersen heb  kunnen rijden, maar weer wel het mountainbiken hebben kunnen oppakken (en zeker niet onverdienstelijk) kon ik niet wachten tot het veldrijdseizoen voor mij eindelijk van start zou gaan. De zomer was er een met veel nieuwe ervaringen, leuke ontmoetingen en aanpassingen aan een nieuw schema. Zeker dat laatste was even wennen en daarmee was het dus wel een beetje spannend om aan de start te staan en eigenlijk geen idee hebbend hoe je ervoor staat.

Uiteindelijk heb ik deze zomer hard getraind, met soms dagen van 8 uur werken en daarbij nog eens 5 uur trainingsarbeid verricht, maar toch… Ineens realiseerde ik me dat als ik klanten met een nieuwe fiets vertelde dat ze na ongeveer 500km de eerste servicebeurt hadden ik daar dus zelf een week over deed 😉

Maar goed vanochtend dus vertrokken naar Neerpelt voor de eerste van het seizoen met zeer veel goesting!! Ik en mijn entourage waren er klaar voor! Gisteravond nog de puntjes op de i gezet door de crew van Rijwielpaleis Bilthoven, dus aan het materiaal en alles eromheen kon het niet liggen! Ik hoefde alleen nog maar hard te trappen!

Mijn startpositie was net op de tweede rij en ik was goed weg op de groene bollen, alleen voor mij een ander iets minder en ik ging dus pas als 13e het veld in. Zaak om de kop erbij te houden, goed te blijven kijken en gewoon je ding te blijven doen. Ronde na ronde schoof ik op, technisch reed ik erg lekker!! Uiteindelijk mezelf naar de 8ste plaats gereden en dat vast gehouden! Een sterke steady race gereden, waarbij ik van tevoren had getekend voor een top10 notering en dus tevreden mag zijn. Op naar de volgende afspraak in Gieten voor de eerste manche van de Superprestige!

Bianca van den Hoek • 26 september, 2015


Previous Post

Next Post