Bianca van den Hoek

Mijn leven als werkende topsporter 'op leeftijd'

Welverdiend

Whooooaaaah zeg, dat was weer beter! Dankzij de mindere prestatie vorige week in Gieten was ik gebrand om op de eerste manche van de Bpostbanktrofee een goed resultaat neer te zetten. Heel de week er strak naar toe geleefd! Toen vanochtend de wekker (om half 6) ging, voelde ik me ondanks het uur fris en goed! Om half 7 laden we de bus in en tegen 7 vertrekken we naar Ronse, cross is toch altijd een hele dag uit 😉

Eenmaal in Ronse een bakkerij-stop gemaakt … maar dan moet je wel goed rijden! Anders zijn de mattentaartjes en ‘carré confiturekes’ voor de crew (maar het éclairtje heb ik toch lekker zelf naar binnen gewerkt :-p)

Het was best fris s’ochtends, maar het zonnetje brak langzaam door en we hebben het op de Hotondberg al zeker slechter gehad. In de eerste opwarming/inrijronde even een tuimeling gemaakt in de klei, maar meteen opgestaan en na advies van Richard Groenendaal ging het daarna goed! Dit parcours ligt mij wel! Technisch en zwaar!

Vol vertrouwen stond ik dan dus ook aan de start, die meteen goed ging. Ik ging bij de eerste 10 het veld in. Ik reed al snel alleen, maar kon doorgaan en bleef geconcentreerd rijden en zeker technisch vond ik het heerlijk! Halfweg koers kwam Loes Sels bij mij en kon ik aanpikken, t werd echt koers! We reden verder weg van de achtervolgers. Op de bel pakte ik het initiatief en maakte in het veld een gaatje, dat ze dicht reed op de laatste verharde strook. Loes draaide als eerste de finish straat op en ik probeerde nog bij te komen, maar het werd een 10e plek voor mij.

Ik heb niet veel laten liggen, maar het kan nog altijd beter. Vandaag heb ik ondervonden wat Johan altijd al tegen mij zegt: ik kan meer dan ik zelf denk! Vertrouwen en vastbijten!

Bianca van den Hoek • 11 oktober, 2015


Previous Post

Next Post