Bianca van den Hoek

Mijn leven als werkende topsporter 'op leeftijd'

Waar blijft de blubber?!

Eerste dubbele crossweekend

Nieuw op de kalender dit jaar is de Niels Albertcross in Boom, daar gekomen zagen we een mooi en afwisselend parcours, zand, kasseien en schuine kanten! Strak overzien door BE Legendary, met Serge’s tent op het hoogste punt in het parcours. Met het inrijden kon ik stukje op rijden met Rudi de Bie – leren van de meester 😉 Vervolgens maakte ik een behoorlijke klapper over plastic zandzakken… die dus meteen vervangen werden. Op de startfluit kon ik mee met de eersten, nu eens geen terugval, de technische secties liepen goed, alleen een stuk vals plat nekte me. Gefinished op een keurige 7e plaats, met een gevoel dat er toch nog meer had gekund, gaan we naar morgen:

Koppenbergcross Oudenaarde, de eerste cross die ik ooit in België reed, blijft bijzonder! Ook hier zomerse taferelen: net geen korte broeken, maar met 18 graden is de gevoelstemperatuur tijdens de cross natuurlijk veel hoger! Ik heb toch liever slecht weer, maar voor crew en publiek is dit natuurlijk super! Waar ik, het weer in acht genomen, in de auto nog dacht misschien zandbanden, bleek er toch meer klei en glibberigheid te liggen in het veld. De parcoursverkenning ging goed met hier en daar een schuiver. Toen ik bij een sectie even langs de kant stond te kijken heb ik aan een toevallige omstander (Mario de Clerq) 😉 advies gevraagd en gekregen! Leuk!

Om kwart voor twee zagen we de groene bollen en was het koers! Ik begon met een redelijke start en kon in het eerste deel goed mee. Onder wederom vele aanmoedigingen reed ik tot aan de laatste keer kasseien om plek 10 met Loes Sels en Hannah Payton, die ik daar helaas moest laten gaan. Zo hield ik de 12de plek in handen en gaf die in het laatste deel niet meer af. En als de mechanieker tevreden is, dan mag ik het ook zijn 😉

Aan dit weekend houd ik zeker een goed gevoel over! Nu dit vast houden en op naar mijn eerste optreden in oranje! Mijn selectie voor het EK aankomende zaterdag in Huijbergen is een feit! Daar gaan we dan ook met volle goesting naar toe!

Bianca van den Hoek • 1 november, 2015


Previous Post

Next Post