Bianca van den Hoek

Mijn leven als werkende topsporter 'op leeftijd'

Start en finish op 11

Met 39 en een fullltime baan debuteren in oranje, hele knappe prestatie vindt men om mij heen 😉 Zelf vind ik het gewoon superleuk om wedstrijden te rijden en dan is het veldritwereldje een hele leuke om in te zitten. En dat ik op mijn leeftijd nog steeds  progressie maak, maakt het alleen maar leuker! Tuurlijk doe je het allemaal zelf, trainen en ervoor leven, maar dat doe je dus echt niet alleen, dat lukt alleen met de juiste mensen om je heen! En laat ik die nou net hebben!!!

Zo reed ik zaterdag voor het eerst in oranje KNWU kleding in Huijbergen het Europees Kampioenschap op een mooi en loodzwaar parcours bij een slordige 18 graden (hoezo wintersport). Afzien zou het hoe dan ook worden! De dag werd al mooi gesierd door Maud die bij de beloftes meedeed voor het podium en daar heel knap tweede werd!

Mijn crew, Johan en Wim, had denk ik meer piepers dan ik zelf 😉 maar met een gezonde dosis wedstrijd spanning stond ik in het startvak. De eerste ronde is altijd hectisch met alle rensters nog dicht bij elkaar, dus is het zaak goed vooruit te kijken en soms een ander pad te kiezen. In de volgende ronde vindt iedereen zijn plek, ik reed uiteindelijk met 4 rensters om plek 10. Dat is leuk wedstrijd maken, stuivertje wisselen en zorgen dat je op de stukken die jou goed liggen voorop kan rijden. In de laatste ronde liepen de Spaanse en Tsjechische net iets vlotter omhoog waardoor ik in het derde wiel kwam te zitten. De Tsjechische liep daardoor net iets te ver weg, de Spaanse kon ik verschalken in de eindsprint en zo werd ik 11de. Een plek waar ik vooraf voor zou hebben getekend.

Bianca van den Hoek • 8 november, 2015


Previous Post

Next Post