Bianca van den Hoek

Mijn leven als werkende topsporter 'op leeftijd'

Blubberrrrrrrrr!!!

Na een weekend rust, en dus helaas aan twee wedstrijden, Niel en Gavere, verstek moeten laten gaan, stond ik vanochtend met volle goesting op! We trokken vandaag naar Hasselt voor de 3e manche van de Soudal Classics serie. In NL hadden we nog natte sneeuw, maar we rijden naar ’t zonnige zuiden he 😉 t werd helder en droog, de temperatuur was gelukkig al wel winters geworden!! De inrijsessies liepen goed, dus het gevoel was daar ook naar! Laat maar komen! Ik ben er klaar voor, mooi mijn nummer 13 opgespeld!

Net voor ik op de rollen stapte begon het te regenen, en bij het opstellen zelfs natte sneeuw. Whooaaah top! Alleen was ik wel de enige die nog geen modderbanden had gestoken. Vanaf de eerste rij had ik kopstart, vloog alleen keurig de eerste bocht uit 😉 met nog een paar slippers, kwam ik langs de post op plek 5 en riep ik om een bandenwissel, de rest van de ronde verliep echter goed.

Toch besloten om op deze banden door te rijden, glad was het toch, dan maar sneller de fiets af als het moest. In ronde 2 kon ik mijn achtervolgers afschudden en het tempo vast houden om zo het gaatje te vergroten. Zo had ik zelfs nog de tijd om er een keer bij te gaan liggen, gelukkig zonder erg.

Laatst vroeg ik om blubber en vandaag kreeg ik het! Tevreden met mijn 5de plaats, erg benieuwd naar morgen, dan zal ik voor het eerst door het zand van Koksijde gaan!

 

Dank Peter Schepens voor de foto(‘s)

Bianca van den Hoek • 21 november, 2015


Previous Post

Next Post