Bianca van den Hoek

Mijn leven als werkende topsporter 'op leeftijd'

Update

Nu we al langer in de voorbereiding zitten van het toch wel snel naderende veldritseizoen is het hoog tijd voor een update.
Het vorige seizoen, waar we overigens erg tevreden over waren, eindigde helaas in Middelkerke met een opgave. Mijn knie die het hele seizoen had gered met een kleurige tape gaf er de brui aan. Zo werd de rustperiode in gegaan met een bezoek aan de sportarts gevolgd door onderzoek en een MRI. Die liet zien dat mijn linker knie nog ouder was dan de rest van mijn leden … De knie heeft in de loop der jaren behoorlijk wat te verduren gehad en het kraakbeen is deels verdwenen. Verdwenen kraakbeen kan je niet terug brengen, of je bent 9 tot 12 maanden out. Op je 40ste is dat geen optie. Alles bij elkaar was dit een bericht waar we niet op hadden gerekend en het kwam best hard aan, vandaar mijn radiostilte. Neen, ik ben zeker niet gestopt! Besloten werd om het traject van specifiek het been te versterken voort te zetten: elke dag trouw mijn oefeningen doen, koelen en (echt waar) fietsen. Want zoveel was intussen wel duidelijk 🙂 fietsen was de beweging waarbij ik weinig tot geen last van de knie had. Enige schrik bleef nog voor het op- en afstappen, wat ik dus tot voor kort heb uitgesteld om geen risico’s te nemen.
Inmiddels zijn de voorbereidingen van renster, mechanieker, soigneur en materiaal gevorderd en zien we met vertrouwen uit naar de winter. Wat het materiaal betreft ben ik zeer content straks de arena te mogen betreden met een gloednieuw arsenaal: de nieuwe SCOTT ADDICT CX, dat geeft goesting! Dank hiervoor aan SCOTT BENELUX en mijn werkgever RIJWIELPALEIS BILTHOVEN, waar iedereen altijd voor me klaar staat … en ik voor hen!

 

Bianca van den Hoek • 22 augustus, 2016


Previous Post

Next Post