Bianca van den Hoek

Mijn leven als werkende topsporter 'op leeftijd'

Van koers veranderd

Met als doel: punten halen om mijn plaats in de top 50 op de UCI-ranking vast te houden.
Zo trokken we zaterdag over de route du soleil naar Erôme Gervans voor de eerste manche van de Coupe de France. Daar aangekomen konden we onze ogen niet geloven: wat een drukte! We waren mooi op tijd om de rugnummers op te halen en zelfs al het parcours te verkennen. De drukte bleek overigens niet te wijten aan het aantal toeschouwers, maar deelnemers: maar liefst 217 bij de nieuwelingen, 165 junioren. Dat zijn volgens mij zelfs in België ondenkbare aantallen…
Onze B&B lag circa 10km en behoorlijk wat hoogtemeters van het parcours af. Even genieten van de omgeving en de uitzichten.
Met een winterslaapje van 11 uur, een redelijk ontbijt (Frans=pain et confiture?) waren we rap terug op het parcours. Dit was stoffig en met klimmetjes die er in zouden gaan hakken naarmate de finish naderde. Technisch ging het telkens wat beter, en om 14:15 stond ik met vertrouwen op de eerste startrij van een startveld van 40 met daarbij even zoveel nieuwelingen (cadettes). Mijn start was niet vlekkeloos maar als 5e ging ik het veld in, waar we meteen het zwaarste deel van de ronde voor de kiezen kregen. Gedurende de cross werd het gevoel beter, helaas kon ik de aansluiting met de eerste acht net niet maken. Bestoft en buiten adem (ja cross met mooi weer is fijn voor de entourage) finishte ik op plek 12. Het gevoel bij de wedstrijd was goed en geeft vertrouwen al had ik stiekem op een iets betere klassering gehoopt. Maar de wetten van de fietsfysica zijn simpel: dan moet je harder fietsen 😉
Het gevoel nemen we mee richting het Noorden en volgend weekend als vanouds weer in België!

Bianca van den Hoek • 13 oktober, 2016


Previous Post

Next Post