Bianca van den Hoek

Mijn leven als werkende topsporter 'op leeftijd'

Tegen de Muur op

Als de wekker op zondag vroeger afgaat dan doordeweeks, weet je dat het crosseizoen begonnen is. De opener van dit jaar is de Brico Cross van Geraardsbergen. Deze had ik nog nooit gereden en ik had er een beetje schrik van dat het een cross zou zijn als de Koppenberg … Dat viel alles mee, al was het wel een zware! Alleen al het rijden van de parking naar ’t parcours was al omhoog, hihi. Het eerste wat ik zag van het parcours was een supersteile helling die je naar beneden moet rijden, cool (maar ook een beetje de daver op t lijf ;-)). Parcours eerst maar even rustig gaan rijden, ik reed op met Rudy de Bie, en die gaf mij al de tip hoe de afdaling te rijden. Dat dan ook maar meteen zo gedaan, terwijl er een tiental anderen van boven naar beneden stond te kijken, ging ik er blind in. Pfoei dat ging dus goed! BAM. En de tweede keer rond ook! De volgende inrijdsessie reed ik met Maud en we pakten eerst de heuvel, ik het laten zien (toch wel weer spannend) zij erna, keurig! Laura Verdonschot was de volgende, maar zij klapte niet onzacht onderuit. Alle volgende keren ging ik goed naar beneden. De rest van het parcours was zwaar en weinig vlak, dat beloofde zeker bij deze temperaturen een martelgang te worden. Ondertussen werd bij de nieuwelingen en de junioren de afdaling uit het parcours geschrapt en er werd een nieuwe naast gemaakt (-maait) die niet echt anders leek. Alleen de aanrit was niet blind zegmaar, wat bij de eerste wel het geval was. Maar onderaan staand te kijken en overleggen, kondigde de speaker aan dat ook bij de dames de afdaling-lus uit het parcours gehaald was. Dat voelde een beetje dubbel, maar goed de jury beslist en veiligheid voorop! Het licht ging op groen en ik was goed weg, alleen de renster naast me niet ;-( met een beetje oponthoud door de eerste ronde en vervolgens de achtervolging ingezet. Ik had een groepje in het zicht, kwam steeds dichter, maar maakte dan ook weer te veel (kleine) foutjes waardoor het gat weer groter werd. Ik reed eigenlijk volgens mijn eigen verwachting dus nu kunnen we verder!! Niet ontevreden, stiekem ook niet heel tevreden.

Mijn fietsen reden als een zonnetje, thanks mannen @rijwielpaleis Bilthoven, de gouden kettingen van KMC blonken in het zonnetje en de nieuwe schoenen en helm van Mavic zaten als gegoten. Mooi en leuk begin van het seizoen. De meeste dank gaat natuurlijk altijd uit naar Johan die me overal bij staat en zorgt dat alles klaar staat als het seizoen begint en ik alleen maar aan fietsen hoef te denken!

Foto Johan van Parys

Bianca van den Hoek • 17 september, 2018


Previous Post

Next Post