Bianca van den Hoek

Mijn leven als werkende topsporter 'op leeftijd'

Titel geprolongeerd!!!

Traditiegetrouw staat tweede pinksterdag het districtskampioenschap op het programma, min of meer een verplicht nummer, in ieder geval als je dit seizoen mee wilt doen aan het Nederlands Kampioenschap. Eindig je op het podium dan plaats je je zelfs direct voor het NK. Nederland is door de KNWU in districten opgedeeld en de plaats van de vereniging waar je je licentie hebt bepaald in welk district je moet rijden. Ik ben lid van GWCdeAdelaar in Hilversum en rijd dus in het district Midden. Overigens werd het voor de dames een Regio kampioenschap samen met district Oost.

Zo reden wij (Johan ook) gisteren onze wedstrijden op de Nedereindse Berg in Nieuwegein. Ik stond aan de start met het idee dat ik dit jaar vast niet de stunt van vorig jaar zou kunnen uithalen, solo wegrijden en solo over de streep komen. Om me heen kijkend staan er ongeveer 10 dames aan de start van de Adelaar uit Apeldoorn en circa 10 van CS030 en daarbij 8 tot 10 eenlingen, dat zal een interessante wedstrijd worden 😉

De eerste schermutselingen waren dus tussen de twee grote ploegen, ik heb goed gekeken en alleen mee gesprongen op de momenten dat er echt wat weg dreigde te rijden. Uiteindelijk hadden we op 20km voor de finish een kopgroep van 4, de samenwerking was goed en snel hadden we een mooi gaatje. Podium behoorde tot de mogelijkheden!

De laatste twee ronden begonnen de strategische spelletjes, maar het was pas op de laatste beklimming dat ik reageerde op een demarrage en volle bak doortrok om zo te zien dat de uiteindelijke nr 2 de enige was die nog mee zat. We reden door en ik begon de sprint uit het wiel, kwam eroverheen en drukte mijn wiel als eerste over de streep. Niet verwacht gezien mijn huidige vorm, maar des te mooier was het om mijn titel te prolongeren!

Op het podium nog een mooi compliment gekregen … de nr 3 dacht dat ze oud was om met haar 35 jaar op het podium te staan 😉

Bianca van den Hoek • 25 mei, 2015


Previous Post

Next Post