Bianca van den Hoek

Mijn leven als werkende topsporter 'op leeftijd'

Zand en een beetje blubber

Met weer een dubbel wedstrijdweekend voor de boeg was ik erg blij dat Evert me op de koopavond eerder naar huis stuurde! Een uurtje minder op de benen staan en extra slaap was zeer welkom.
Zaterdagochtend vertrokken we, met het complete team, voor de Waaslandcross naar Sint Niklaas, nog steeds onder haast zomerse omstandigheden. Het inrijden ging goed, maar het was direct duidelijk dat dit een hele zware cross ging worden, waarbij loopschoenen van pas zouden komen. Ik stond met vertrouwen aan de start en was goed vertrokken. Het technische deel kwam ik elke keer rap door en tot mijn verbazing gaven de zand-loopstroken geen problemen. Dit heb ik namelijk helemaal niet kunnen/mogen trainen vanwege mijn knie, maar die hield het wonderwel. Ik maakte nog wel even een pittige schuiver, omdat ik niet tijdig uit mijn pedaal was. Ik lag gelukkig net voor het betonnen obstakel, bij de wateropgang,  stil. Bang dat het litteken (na China) op mijn elleboog weer was opengereten heb ik er maar niet naar gekeken: dat zien we na de finish wel. Dus even met de arm schudden en terug de fiets op. In de laatste ronde had ik serieus zicht op een plek bij de eerste 10. Door alles te geven en iets te wild de laatste zandstrook in te rijden maakte ik nog eens contact met de bodem (in mul zand val je gelukkig niet hard). Het bleef dus bij plek 10, maar daar mocht ik zeker content mee zijn en de entourage overigens was dat overigens ook.

’s Avonds zijn we lekker, en voor de renster verantwoord 😉 , uit eten geweest, steak friet en vis, kiest u maar wie wat at. Wij hebben genoten!
Dag 2 was dan weer compleet anders, schakelen met de cross zo mooi. Ruddervoorde was glibberen op een klei laagje, veel draaien en keren, een leuk parcours en goed zwaar. Hier ben ik ook nog eens met inrijden met mijn scheenbeen op de biels geklapt, waardoor het mini-rokje definitief de kast in kon voor de volgende week 😉 . Wederom had ik een goede start en door goed reageren en weinig fouten te maken wist ik een keurige 11e plaats te behalen.
We gingen met een uitermate goed gevoel terug naar huis.

Foto Peter Schepens

Bianca van den Hoek • 7 november, 2016


Previous Post

Next Post