Bianca van den Hoek

Mijn leven als werkende topsporter 'op leeftijd'

Valse start

Het licht ging van rood af … werd terug rood … het peloton trok in gang … haperde … en ging toen toch … en was er dan nog ook een pistoolschot? Ik was maar meteen blijven staan, dit was een onmogelijke start en die moest dus over. In de herstart was ik redelijk goed weg en ging bij de eerste 10 het veld in. Het parcours was, zoals ik ook vertelde bij het korte interview aan de tekentafel bij het wielerpassiefestival, zeer afwisselend. Ik vond het zeker leuk: draaien en keren in het grasveld, enkele kleine heuveltjes, stukjes mul zand en balkjes. Een cross in eigen land (all voelt België al bijna als thuisland 😉 ) is toch wel weer bijzonder, met mensen die speciaal voor jou komen kijken! Mijn best doe ik altijd, maar het geeft je motivatie om wat te laten zien. Bovendien, met een parcours dat mij lag, reed ik gewoon een goede race, steeds een plaatsje naar voren schuivend. Het lopen door het zand gaf geen problemen (bewijsmateriaal geleverd door Yvonne, waarvoor dank) en technisch gaat het weer steeds beter. Zo behaalde ik, zwevend op de aanmoedigingen, een mooie 6de plaats, waar zowaar iedereen tevreden mee was!

Foto en film Yvonne de Bree

Bianca van den Hoek • 13 november, 2016


Previous Post

Next Post