Bianca van den Hoek

Mijn leven als werkende topsporter 'op leeftijd'

Weekendje Europa

29/30-11 wereldbeker Milton Keynes en bpostbanktrofee Hamme

Afgelopen zaterdag reed ik mijn eerste wereldbekerwedstrijd van dit seizoen (overigens mijn 2de ooit). We gingen daarvoor onder KNWUbegeleiding van Gerben de Knegt en mechanieker Richard Nieuwhuis met de kanaaltunneltrein naar Milton Keynes in Engeland. Tijdens de verkenning op vrijdag, liet Gerben mij (en Sven Nys!!) nog even zien hoe je op de eerste klim omhoog kon rijden. Het was een bijzonder mooi en afwisselend parcours: schuine kantjes, glijdende bochten en een lange loopklim.

De voorbereiding op de dag zelf liep op rolletjes en om 12.30 gingen de lichten op groen! Een goede start eindigde helaas op het eerste schuine stuk in een massale valpartij, waarbij ik ook nog vast kwam te zitten in de netten. Goed herpakt en na een solide race te hebben gereden (met nog een viertal schuivers, waarbij de laatste me nog een plek kostte), gefinished op plek 24.

Een super mooie ervaring die smaakt naar meer! Complimenten aan de begeleiding in de materiaalpost die met vereende krachten alle dames, bij elke wissel konden voorzien van een schone fiets. En niet te vergeten ’the amazing crowds’ zoveel publiek dat een oorverdovend lawaai maakte met 10.000 koeienbellen.

Na een vlotte thuisreis en een redelijk goede nachtrust (ik hoorde de koeienbellen nog rinkelen in de slaap), stond zondag de 3e manche van de bpostbanktrofee in Hamme op het programma.

Ik maakte een redelijke start, maar in het gedrum in de eerste bocht het veld in was de vaart eruit mede omdat er iemand vol mijn achterwiel in reed en de boel klem kwam te zitten. Ik was op achtervolgen aangewezen en kwam uiteindelijk terecht op de twaalfde plek. Bij nader inzien niet helemaal tevreden, naar huis met een gevoel dat er meer in zit, dat ik er nu nog niet uit krijg. Perspectief en werk aan de winkel!

BpostbanktrofeeCyclocrossMilton KeynesParkhotel ValkenburgWereldbeker

Bianca van den Hoek • 1 december, 2014


Previous Post

Next Post