Bianca van den Hoek

Mijn leven als werkende topsporter 'op leeftijd'

Generale repetitie

Na de eerste werkdag van 2016,  is dit alweer de tweede cross van 2016: de cyclocross van Leuven in het kader van de Soudal Classics. Een cross die ik nog niet eerder in mijn carrière heb gereden. Vanaf de eerste ronde die ik reed vond ik het al een leuk parcours, wel veel geultjes 😉 maar genoeg afwisseling. Twee scherpe afdalingen die ik op de fiets kon nemen (na overigens de eerste keer wel op de bips te zijn geland) en verder lag het parcours er wat glibberig en hobbelig bij.

Vanaf de tweede startrij was ik goed weg en na de eerste bocht schoof ik nog even verder naar voren; ik denk dat ik zo 6e lag op het ’trapblokje’ toen Sabrina voor mij haar voorwiel in de tree parkeerde en we te voet kwamen te staan. De bocht erna maakte ik meteen een paar plekken goed en reed ik nog steeds bij de eerste 10. Toen ik even een gaatje moest laten, wist ik dat Jolien Verschueren er nog aan zat te komen. Toen ze in haar remonte langszij kwam, was het alle zeilen bijzetten, maar ik moest en zou in dat wiel mee en terug de aansluiting voor plek 10 grijpen. Om die plek is met Joyce Vanderbeken een vinnige strijd geleverd. Even leek het spaak te lopen toen ik in de laatste ronde een bocht te strak aansneed en mijn stuur in de hekkens haakte: ik sloeg vol over de kop en daar gingen we met twee tegen de vlakte – Snel weer oppakken en verder! Vlak voor de hellinkjes werd ik gepasseerd en dat bleef zo tot de meet. Mooie wedstrijd, goed gevoel … En goede generale voor het NK morgen in Hellendoorn !

Bianca van den Hoek • 9 januari, 2016


Previous Post

Next Post