Bianca van den Hoek

Mijn leven als werkende topsporter 'op leeftijd'

Doelstelling behaald, toch niet helemaal tevreden.

De parcours verkenning op woensdag had me goed gedaan, in eerste instantie voelde ik de schouder nog te veel, maar aan het einde had ik een goed gevoel! Weinig last van mijn schouder en een rondje waar het op kracht en techniek zou aankomen! Ik was er klaar voor.

Ik heb een goede voorbereiding kunnen maken en geen nachtmerries gekregen van de ‘horrorverhalen’ van de wedstrijden van de zaterdag 😉 Hoe anders lag het erbij op de wedstrijddag?! Geschat dat het toch 50% lopen was, zorgen dus dat de schoenen goed vast zitten!! Mijn plaats bij de start koos ik op de tweede rij achter Marianne Vos, geen slechte keus! Als 6de ging ik het veld in, na de wissel in de materiaal post in het mulle zand, was het duw-en-trek-werk, ik kwam er goed door. Tot er ineens een renster vlak voor me plat ging, er was geen ontwijken aan en ik ging er dus overheen. Bleef helaas net niet recht, zo snel mogelijk weer terug op de fiets en in mijn hoofd een check: schouder?! Pfoei die zit nog goed, goede reflex gehad! Alleen ik kan niet goed aanzetten, ik kijk naar beneden en zie een gat in mijn knie (mmm waar is dat vel gebleven?) ;-( een paar rensters komen me voorbij. Mijn hoofd wil door, maar mijn been nog even niet. Ik zet door en net voor ’t eind van de eerste ronde begint het langzaam weer te draaien, ik schuif weer plaatsen op.

Het jammere is dat ’t gat wel gemaakt is. Ik kom op een gegeven moment dichter op nr’s 7 en 8 maar ik kan het gat niet dichten. Conclusie: uiteindelijk wel een solide race gereden met een beetje pech in het begin (toch de vloek van rugnummer 13?!). Wel te bedenken dat ik twee weken geleden zou hebben getekend voor een top10 notering 😉 een race die weer anders loopt dan verwacht, maar ja dat is ook de charme van de cross!!

En weer zoveel enthousiaste aanmoedigingen van langs de lijn! U was een tof cross publiek!!
Speciale dank aan de familie de Vries, Vincent als verzorger en Wytze die terplaatse zijn schoenen voor laarzen heeft verruild en een superhulp was voor Johan in de materiaalpost!!
Ook was ik erg blij met het Rijwielpaleis! Dank voor het tunen van een van  mijn fietsen zo kort voor de koers en dat we er weer knap bij stonden, nu met bus en tent (luxe in vergelijk tot onze twingo).

Bianca van den Hoek • 11 januari, 2015


Previous Post

Next Post