Bianca van den Hoek

Mijn leven als werkende topsporter 'op leeftijd'

Dubbel weekend

Weer een weekend voorbij en nu niet één om over naar huis te schrijven … maar we beginnen er toch maar aan. Dit weekend stonden er twee wedstrijden op mijn programma, te weten de Berencross in Meulebeke en de Hotondcross in Ronse. Zaterdag begonnen we er om 6:30 aan toen we met goede zin met de bus vertrokken. Met een pietsje oponthoud waren we ruim op tijd in Meulebeke, waar Gino en Anja al kwartier voor ons hadden gemaakt. Ontvangst met een koffietje en een sporters-taartje.

Het parcours was in het eerste deel draaien/keren, op-en-af en geen tijd om op adem te komen, langs de post op naar een dubbel wasbord/pumptrack (leuk!) gevolgd door een technisch stukje door bos dan een zandbak en een trapje op, nog blijven draaien en keren en terug langs de pits, dan over twee bruggen en twee balkjes naar start/finish op de sintelbaan. Afwisselend genoeg dus. Zwaar parcours voor de adem en de rug.

Op de start goed weg (ongeveer als 8ste in de eerste bocht) maar daarna trapte ik in de boter, kwam niet vooruit, links en rechts vlogen ze me voorbij. In de tweede ronde had ik terug de gang gevonden, maar als je dan ook nog eens een schuivertje maakt, moet je weer ’t ritme zoeken. Ik kon nog een ronde of anderhalf bij Jolien Verschueren aanhaken. En heb daarna mijn wedstrijd netjes uitgereden op een 18de plaats.

Ons avontuuur ging verder door met een opblaasmatras in de bus te gaan slapen in Ronse … zachtjes tikt de regen op het autodak … zonder verlichting ga je lekker vroeg slapen en t lag best aangenaam.

Zo hoefden we niet heel vroeg op, en met de wekker op 7 was het eigenlijk uit slapen tov van de wektijd in de werkweek. 10 min naar de hotondberg. Parcours verkenning in nattigheid en mist, deed me verkeerde keuzes maken, die ik later niet heb rechtgezet. Zo werd deze wedstrijd er één tegen mezelf en dat was een teleurstellende activiteit. Wetend dat ik beter kan en dat de vorm niet slecht is. Ga ik aan bepaalde dingen werken en deze beter doen de volgende crossen! Tot dan. Dank familie de Jaeger voor de verzorging en gezelligheid, dank aan de fans voor de aanmoedigingen.

Bianca van den Hoek • 11 oktober, 2017


Previous Post

Next Post