Bianca van den Hoek

Mijn leven als werkende topsporter 'op leeftijd'

Koppelcross 2015

Afgelopen woensdag hebben Kim van Loenen en ik de jaarlijkse afsluiter van het seizoen gereden, nl de jeugdkoppelcross bij GWC de Adelaar. Wij rijden al jaren samen deze wedstrijd en ook nu keken we er weer naar uit! Als dameskoppel doen we immers niet onder voor de mannen (girlpower!). Om 19 uur was het eerst de beurt aan de jeugd van categorie 1 t/m 4, dat was een mooie wedstrijd met veel enthousiasme, zowel langs de lijn als in de koers. Het parcours was technisch en toch wel snel, de weergoden waren ons ook gunstig gezind, het was in ieder geval droog.

Ondertussen daalde het kwik aardig en stond de jeugd van categorie 5 t/m 7 te popelen om van start te gaan. Na een bliksemstart van Klaas kwam Kim als tweede het startvak in en kon ik in de achtervolging, op de hielen gezeten door alle anderen. De vader van Klaas dacht vast strategisch de boel stil te laten vallen op het puntje van de berg, maar viel daarbij zelf… Zo lagen we ineens vooraan, maar het peloton was nog compleet. Een koppelcross lijkt makkelijk omdat je met 2 bent en elke keer maar 1 rondje hoeft te rijden, maar dat is dus het zware eraan, elke keer stilstaan en dan weer volle bak. Verder in de wedstrijd werd duidelijk dat plek 1 en 2 prooi gingen worden voor Cas (en papa Michiel) en Ge (met gastrijder Willem vd Heerdt). Wij streden met Axel (en Richard Calis) om plek 3, en wat kwamen we dicht, maar helaas vielen we toch net buiten het podium, we werden 4e. Overigens reed Marco (met Wim buiten mededinging) zich heel sterk ook nog de top5 binnen.

Na afloop was er de prijsuitreiking, met veel bekers en medailles!!! Een mooie einde van het veldrijdseizoen, dank aan allen voor organisatie en hulp. Wij (Johan en ik) zijn trots op al onze ‘kids’die deze winter er elke keer weer waren, weer of geen weer, regen of storm, jullie zijn bikkels! Nu mag de jeugd even rust houden en als de klok verzet is hopen we jullie terug te zien op de racefiets.