Bianca van den Hoek

Mijn leven als werkende topsporter 'op leeftijd'

Wereld van verschil

Het veldrijseizoen loopt op zijn einde, ik heb ondertussen alweer twee teamweekenden op de weg beleefd! Maar dit weekend stond weer vol in het teken van de cross, met op zaterdag de Krawatencross in Lille, manche nr 8 van de bpostbanktrofee en zondag de Aardbeiencross van Hoogstraten onderdeel van de Hansgrohe Superprestige.

Zaterdagochtend de auto weer volgepakt en met milde verwachtingen naar België gegaan. Licht vriezend weer met een mooi zonnetje beloofde een keihard en razendsnel parcours in Lille. En dat was weer even wennen, tijdens het inrijden kon ik het goede gevoel nog niet echt pakken. Gelukkig in de koers wel! Met een goede start, maar helaas wel een hapering op de ketting (ik dacht meteen: oh nee een van Aertje ;-(, maar even de benen stil en t viel mee, als 10e het veld in. Vlak voor de materiaal post viel Jolien Verschueren, waar ik vlak achter zat, maar ik zag het kleine gaatje tussen haar achterwiel en het hek en kon er rakelings langsheen, helaas daardoor net de aansluiting met de eerste groep missend.

Technisch reed ik best lekker en kon het tempo volhouden, het gat met mijn achtervolgers werd steeds groter en na een mooie strijd met Reza, die ze helaas net in haar voordeel besliste, eindigde ik de wedstrijd op een 11de plek! Snel op de roller en goed uitgereden (meteen het oog op morgen!) en daarna toch nog even naar de grote mannen gekeken. Overigens heb ik met deze 11e plek mooi mijn 12e plek in het klassement van de bpostbaktrofee weten te behouden.

Een nachtrust van maar liefst 12 uur was ons deel, omdat we een BenB hadden haast op het parcours, ik zeg: goed geregeld. Zondag fris op, havermout ontbijtje erin en ik ben er klaar voor. Een glimp van het parcours hadden we gister al gehad in het voorbij rijden, gras en blubber, compleet anders dan het bos van de Lilse Bergen. Gister nog mooi op de zandbanden, vandaag toch voor zekerheid gekozen voor de rhino’s. Om 12.30 het licht op groen en ik was goed vertrokken. Na de eerste blubberstrook zelfs bijna vooraan rijdend (zo rijd je dus ineens naast Sanne Cant) toen ff in een verkeerd spoor en omdat ik toch liever fiets dan loop, kostte me dat een enkele plek. Maar eenmaal in mijn ritme kon ik mijn kracht goed kwijt en sterk doorrijden, ook nu werd het gat met mijn achtervolgers steeds groter. Ik had wederom veel support, en dat stuwt je vooruit. Johan had goede hulp in de post! Ook het wisselen liep dus als een zonnetje (dank Serge). Deze wedstrijd dus eindelijk in de top10 gereden, tevreden met een 8ste plek!

 

aardbeiencrossbpostcxhansgrohe superprestigehoogstratenkrawatencrossLilleveldrijden

Bianca van den Hoek • 8 februari, 2015


Previous Post

Next Post