Bianca van den Hoek

Mijn leven als werkende topsporter 'op leeftijd'

Lekker dicht bij huis

De nacht van Woerden is altijd een bijzondere en leuke wedstrijd: dichtbij huis, veel support en de sfeer is dan ook top. Goede organisatie, complimenten! Even speciaal voor de dames bij de nr uitgifte, die als één van de weinige Nederlandse inschrijfposten alle categorieën tegelijk (of door elkaar heen, tis maar hoe je het bekijkt kunnen inschrijven. Dit wordt zeer gewaardeerd, je kan dan zelf je schema voor de voorbereiding aanhouden. Top.

In het licht inrijden om het parcours te verkennen, maar het startschot gaat echt pas als t donker is. En ondanks de goede verlichting op t parcours blijft t soms lastig, wat t overigens ook wel weer spannend maakt. Deze editie was erg glibberig en de keuze voor de banden viel dan uiteindelijk op de rhino’s. Ik rijd niet graag op dit profiel, maar na de wat mindere periode is gewoon voor safe kiezen het verstandigst (het komt met de jaren he;-)).

Met een goede start onder luide aanmoedigingen, schoot ik in de eerste ronde in een verkeerd spoortje, dat me rechtstreeks t lint in liet schieten, daar was ik niet een-twee-drie weer uit. In de eerste ronde een fout maken geeft altijd meer terugval in plaatsen dan wanneer dat verderop in de race gebeurt. Snel weer ritme pakken, plaatsen proberen goed te maken, maar niet te gehaast, want dan ga je juist meer fouten maken. Zo had ik tegen het eind van de race de nr 13 los gereden en reed ik op t wiel van nr 11, toen ik toch nog een slipper maakte en languit ging op de schuine kant langs de vijver. Eenmaal rechtstaand haalde ik de klont klei van mijn remhendel en moest deze ook nog rechtzetten. Geen positie verloren en zonder om te kijken alles eruit gesprint na de laatste bocht. Nette 12de plaats.

Bianca van den Hoek • 13 november, 2017


Previous Post

Next Post