Bianca van den Hoek

Mijn leven als werkende topsporter 'op leeftijd'

Norg

Een wedstrijd op tweede kerstdag betekent dat je eerste kerstdag niet te gek doet en keurig op tijd naar bed gaat. Deze tweede kerstdag hoefden we niet vreselijk vroeg weg, maar Norg is toch bijna verder weg dan Belgie 😉
In een grijs verleden heb ik ooit een mtb wedstrijd in Norg gereden en daar waren de meningen over het parcours verdeeld zullen we maar zeggen. Het cross parcours wat ik nu onder de wielen vond was echt geweldig, draaien en keren, uitdagend, snel en technisch, geen asfalt en korte klimmetjes, alleen maar bos en zand. Op mijn lijf geschreven!
De start was bij fluit en ik slaagde in mijn opzet om als eerste bij de eerste bocht te zijn. En daar ben ik eigenlijk niet meer vandaan geweest. We reden eerst nog met twee, Linda ter Beek in mijn wiel. Afentoe een klein gaatje kunnen maken, maar ze zat er nog 😉 Ik had de snelheid goed te pakken, er was een mulle zandbocht waar ik niet altijd even lekker doorheen kwam. Halfweg cross bleef ik druk zetten en was het gaatje geslagen, dat heb ik kunnen vergroten. Goed je kop erbij houden en blijven focussen, in de cross is een foutje snel gemaakt en voor je het weet ben je je voorsprong kwijt.
Op de bel voor de laatste ronde had ik een ruime voorsprong en heb deze niet meer uit handen gegeven. De jury dacht dat ik niet gehoord had dat het de laatste ronde was, dus dat werd nog even apart omgeroepen, waarvoor dank.
Een leuke technische cross, het was de reis absoluut waard, nog mooier om dan ook nog met de winst naar huis te gaan.

Bianca van den Hoek • 27 december, 2017


Previous Post

Next Post