Bianca van den Hoek

Mijn leven als werkende topsporter 'op leeftijd'

Generale repetitie

Vorige zondag was het vroeg uit de veren, dat ondanks dat we hadden besloten om de generale repetitie voor het NK van morgen in Nederland te rijden. In Didam stond de start namelijk gepland om kwart over elf, dan heb je nog wat aan je dag zegmaar 😉
In de vroege ochtendzon, best fris met een behoorlijke wind was het heerlijk rustig inrijden. De bandenkeuze was snel gemaakt, het parcours lag me wel. Draaien en keren, klein stukje lopen door een bult klei, een hellende grasheuvel, een (te) hoge plank (voor mijn korte pootjes ;-)) en een lange asfalt start/finish strook. Ik werd als eerste naar de startstreep geroepen, iets wat morgen wel anders zal zijn. Op het schot was ik goed weg en ik leek als eerste het veld in te duiken maar dat was buiten Anna gerekend die er nog net voorbij schoof. Aanklampen was het motto, en dat ging goed. Met name op de technische en loopstukken kon ik het verschil beperkt houden. Alleen kreeg ik het gaatje net niet dicht voor we de weg opdraaiden, tja en dan krijg je dat tegen een wegprof op het asfalt zeker niet dicht gereden. Al met al werd het gaatje steeds iets groter, maar hield ik het goed vol. Om de woorden van een meisje langs de kant tijdens de race te citeren: ‘ik vind dat zij het echt goed doet, ze houdt wel bijna een prof bij’. Een mooier compliment had ik niet kunnen krijgen. Ik was dan ook content met mijn tweede plaats en de daarbij horende gezellige babbel met Harry.
Dank aan allen voor de enthousiaste support. Vol vertrouwen en met een goed gevoel, ging ik deze week in en ben ik m doorgekomen, ik ben klaar voor het NK morgen in Surhuisterveen.

Bianca van den Hoek • 12 januari, 2018


Previous Post

Next Post