Bianca van den Hoek

Mijn leven als werkende topsporter 'op leeftijd'

DE wedstrijd van ’t seizoen

Je knippert met je ogen en je staat al weer aan de start van ‘t NK, wat gaat zo’n seizoen toch in ene snel. We trokken naar het Friese Surhústerfean gisterochtend en vonden daar een parcours dat aan de verwachtingen voldeed. Geen heuvels, beetje wind, veel blubber, dus zware loop- en stoempstroken. Nou geen heuvels is een beetje gejokt, er was een kleintje met hele grote, best hoge, treden (blijft lastig met korte pootjes) en een hoge … brug met veel kleine treetjes. En die werd dan ook nog eens gevolgd door de balkjes, die overigens elke ronde hoger leken te worden.

Met rugnummer 14 kwam ik op de tweede startrij te staan, ik kwam niet heel vlot weg, maar herpakte richting de bocht goed, met een gaatje van 2 meter het veld in, dat net genoeg was om de valpartij voor in de eerste blubberstrook te zien en deels te kunnen ontwijken. Helaas kwam ik hierdoor wel te voet te staan en was ’t rennen geblazen. Ik reed zo ongeveer op de 12e plek. Met zo’n parcours weet je dat de race loodzwaar gaat zijn, maar dat iedereen meestal wel op zijn plek terecht komt. Zo het vizier elke keer op een renster voor me gericht, focus houden en geen fouten maken. Klinkt makkelijk en logisch, euheuh. Dan ook nog eens op je techniek en ademhaling (in mijn geval) letten en je niet over de kop rijden. Zowel letterlijk als figuurlijk dus 😉
Grote stukken van de blubberstroken waren te fietsen, maar er moest toch ook flink gelopen worden, en dan was het enkeldiep! Met zo’n parcours heeft Johan dus ook werk in de post, een paar wissels waren noodzakelijk, en die verliepen heel vlotjes.

Na de cross waren het dus niet alleen MIJN schoenen die onder de blubber zaten 🙄 . Met crossen als deze hebben de mensen in de pits het zwaarder (kouder en natter) dan de rijders. Respect. Cross is een echte teamsport!
Met het vertrouwen dat ik in de laatste wedstrijden had opgedaan, reed ik een goede race en halfkoers had ik mijn plek gevonden binnen de top10. Dat was ook ’t reële doel wat we hadden gesteld. Erg tevreden waren WE dan ook met deze 8ste plaats!

Bianca van den Hoek • 14 januari, 2018


Previous Post

Next Post